Voortgang

Op deze pagina is ons scrumboard te vinden, met bijbehorende burndown chart. Deze worden live geupdate. Ook zal er na elke sprint een samenvatting van de retrospective online komen. Ons scrum board is ook te volgen vanaf deze link: Scrum board


Scrum board

Elke sprint houden wij een maximum van 30 storypoints aan. Dit betekent niet dat we elke sprint ook 30 punten zullen oppakken, maar geeft het ons wel meer vrijheid voor de sprints waar er meer tijd is voor projectwerk. De nummers voor de user stories staan voor de verwachtte aantal story points, de nummers er achter staan voor de daadwerkelijke story points. De user stories in de product backlog staan gesorteerd op waar we de meeste kennis over hebben.


Burndown chart

Binnen ons project werken we met storypoints, niet met uren (dit is niet aan te passen in de chart). Wij vinden dit verstandiger omdat wij als groep niet een accurate inschatting kunnen geven over hoe lang een taak in beslag kan nemen.


Samenvattingen Retrospectives

Sprint 1

Afgelopen sprint hebben we onderzoek gedaan naar de staat van het project en de visie omtrent de Playa Printer. Verder zijn we bezig gegaan met het werkend krijgen van de motoren voor het XY-plane. Ook hebben we onderzoek gedaan naar bestaande oplossingen.

Pluspunten

De communicatie ging onderling heel goed. We hadden afgesproken om altijd heel duidelijk te zijn en we hebben ons nooit afgevraagd waar iemand bleef. Ook is iedereen proactief geweest in het oppakken van userstories en het helpen van een teamgenoot als je zag dat hij vastliep.

Verbeterpunten

Het opstarten van het project was lastig. Er zijn veel partijen betrokken geweest bij het project die geen documentatie hebben achtergelaten, hierdoor was het lastig om duidelijke informatie te vergaren. Ook moeten we er op letten dat we vragen waarvan we weten dat het tijd gaat kosten op tijd stellen.

Sprint 2

Deze sprint zijn we bezig geweest met het maken van ontwerpen en documentatie. Er is een accu aangesloten en de eerste implementatie van de XY-as beweging werkt.

Pluspunten

De kick-off die gedaan is met de opdrachtgever en andere opleidingen is zeer goed gegaan. Er is een nette inventaris gemaakt van de beschikbare skills en waar er behoefte aan is.

Verbeterpunten

De communicatie verloopt niet altijd goed. Er wordt vaak te laat doorgegeven dat mensen niet aanwezig kunnen zijn. Dit is belangrijk voor de planning dat dit wel goed gedaan wordt.

Sprint 3

Sprint 3 is er gewerkt aan het bouwen van de Z-as, een extruder prototype, moederboord upgrade en het bouwen van een behuizing voor dit moederbord.

Pluspunten

Er is een goed begin gemaakt aan ze Z-as, het extruder prototype vordert snel en kan snel getest worden.

Verbeterpunten

Nogsteeds is de communicatie slecht en wordt het naleven van afspreken niet gedaan. Projectleden zijn vaak afwezig bij de sprint feedback. Dit staat lullig tegenover de andere groep waar de feedback voor is, omdat dit voor hun essentieel is om te krijgen.

Sprint 4

Deze sprint is er vrij weinig gedaan in verband met problemen onder de projectleden. In combinatie met de drukte van verslagen en examens, zijn er deze sprint 2 projectleden afgevallen.

Pluspunten

Geen op of aanmerkingen

Verbeterpunten

Volgende sprint zo snel mogelijk in gesprek komen met de projectdocenten en de opdrachtgever om verdere progressie te bespreken

Sprint 5

Deze sprint zijn de gesprekken geweest met de projectdocenten en opdrachtgever. Hierna is er een plan gemaakt met betrekking tot hoe het project verder moet voor de volgende sprints. Verder is de projectmanagement bijgewerkt.

Pluspunten

Goed dat het gesprek met de docenten eindelijk heeft plaatsgevonden, dit heeft ons hoop gegeven dat wij het project fatsoenlijk kunnen afronden.

Verbeterpunten

Beter naleven met betrekking tot afspreken op school. Elkaar hier ook aan houden.

Sprint 6

Pluspunten

Verbeterpunten

Sprint 7

Pluspunten

Verbeterpunten


Belangrijke documenten

© 2020 Rick van Vonderen